Вести:

Saturday, June 15, 2024

КМ новине се трајно гасе, доносимо упутство за преузимање целокупног садржаја

Saturday, June 15, 2024 | Уреднички колегијум 1

Наслов

Тачно 10 година од како је покренут, портал КМ новине се коначно и трајно гаси.




У недељу, 16. јуна, истиче домен сајта КМ новине. Сутрадан, у понедељак, 17. јуна, овај сајт више неће бити доступан.

Зато смо хтели да вас обавестимо да уколико желите да у својој личној архиви сачувате садржај са овог портала, доносимо два линка на којима се налазе опције за то. Укупна запремина и простор који ће вам бити потребан за складиштење података је око 5 гигабајта али могуће је и мање према нашој претпоставци. Програм за то изаберите сами.



Да не би сте нагађали разлоге, укратко ћемо рећи да их има два - један је незаинтересованост јавности за садржај који смо доносили упркос чињеници да се радило о једином независном медију са КиМ, ризику и невољама којима смо се излагали, а други је економске природе. Овај портал никада није имао никакав буџет нити постоји подршка која би омогућила његов даљи рад а ми сами то нисмо у могућности да учинимо.

Хвала свима који су пратили рад овог портала из чисте жеље да се информишу о догађајима и ситуацији у којој се налазе Срби на Косову и Метохији.

 


Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању


1 comment:

  1. Поштовани пријатељи,
    Поштујем Вашу одлуку али изражавам жаљење због пасивног и себичног држања одређеног броја интелектуалаца, који су могли али нису финансијиски помогли опстанак Вашег портала.
    То су такозвани полуинтелектуалци како их је назвао Слободан Јовановић, први председник Краљевске академије наука и уметности.
    Ви сте у протеклој деценији извештавали о свим најважнијим догађајима на Косову и Метохији и ропском положају Срба на Косову и Метохији.

    Остају Ваша дела, ми смо сведоци а и Бог Вам је сведок. Учинили сте оно што је у Вашој моћи, за остало Бог ће помоћи, подсећам на мудре речи почившег патријарха Павла.
    Дакле, будите стрпљиви, и храбри, главу горе !
    Михајло
    стрпљиви, доћиће дан када ће стићи признање и захвалност.

    Свако добро од Господа Бога желим Вама и Вашим породицама.
    Хвала Вам на уложеном труду

    ReplyDelete

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине