Вести:

Wednesday, January 24, 2018

Изложба уметничке фотографије из циклуса ''Косово, не/стваран живот''

Wednesday, January 24, 2018 | КМ новине 0

Аутор Иван Максимовић изложиће серију фотографија у Галерији савремене уметности у Смедереву, а из циклуса Косово, не/стваран живот које су настале у периоду од 2004. до 2017. године.



Оно што ће чинити предстојећу изложбу јесу приказане фотографије уметника на којима се он труди да свакодневну егзистенцију бележи уметничким приступом, користећи фото-апарат као средство трансфера своје свакодневице. На постављеним радовима забележено је друштвено стање једног времена и људске, егзистенцијалне приче обичних људи. Овим индивидуалним чином, кроз сам процес уметничког стварања, аутор успева да произведе јавна значења и проблематизује их у документ сећања.


Фотографијом се бави преко 20 година. До сада реализовао седам самосталних и седам кoлективних изложби у земљи и иностранству.


Иван Максимовић је рођен 1977. године у Приштини. Дипломирао 2006. године на Факултету уметности, Одсеку за вајарство, Универзитета у Приштини. Живи у Звечану.

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html

Извор: МУС.орг    :: © 2014 - 2018 ::    Хвала на интересовању 

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине