Вести:

Saturday, May 25, 2024

Злочин издаје Косова и Метохије подупире се другим злочинима Вучићевог режима

Saturday, May 25, 2024 | Уреднички колегијум 0

Злочин издаје Косова и Метохије подупире се другим злочинима Вучићевог режима

Друштвеним мрежама је протутњала мапа "свих кладионица у Србији" која изгледа приличн одраматично с обзиром на њиховј број али пажњу корисника мрежа привукло је нешто сасвим друго. 

Друштвеним мрежама је протутњала мапа "свих кладионица у Србији" која изгледа приличн одраматично с обзиром на њиховј број али пажњу корисника мрежа привукло је нешто сасвим друго.
Са једног од протеста "Савског насипа"





Мапа која приказује "све кладионице у Србији" не приказује Косово и Метохију! Такву мапу поделили су некиод појединаца али и једна од јавности познатијих организација "Савски насип". Реч је о "неформалној групи грађана" која наводи да јој је "стало до јавног интереса и закона Републике Србије"!

На то да су управо Косово и Метохија јавни интерес Србије а њихово очување обавеза сваког грађанина - супротно представља кршење закона, подсетили су корисници друштвених мрежа који су у великом броју критиковали овакав потез. Нарочито што и на Косову и Метохији, на жалост, такође функционишу кладионице и то у власништву истих фирми као и већина других у било ком делу Србије.

Зато је инфо-портал "KM nvoine" контактирао ову организацију и питао "зашто на 'мапи кладионица у Србији' нема Косова и Метохије? И на КиМ раде кладионице управо тих истих фирми као и у другим деловима Србије, шта је проблем?"

Мапа кладионица у Србији коју су сачинили странци ослањајући се на Гугл мапе

Убрзо је стигао и одговор: "Није наша фотографија, нисмо видели у првом тренутку да нема означено Косово са кладионицама, више смо ту фотографију схватили као стање у држави где на на сваком месту има кладионица, људи и породице због тога пропадају, многи људи се коцкају а мафија се богати. Не знамо каква је ситуација на Косову са кладионицама, и Косово јесте Србија" гласи део одговора посвећен овом питању.

Истина је да мапа није њихова и да су је сачинили странци који се на интернету баве израдом разних мапа ради популаризације друштвених налога објављивањем несвакидашњих занимљивости. У сваком случају одговор је деловао прилично искрено па не сумњамо у њега јер се дешавало и локалним медијима а тек како не би организацији чији је фокус на сасвим другом проблему, који су такође истакли у другом делу одговора.

"Да ли вас још нешто интересује на тему савског насипа којим се бавимо 11 година, волонтерски, нисмо регистровани, немамо рачун и тренутно нас тужи полиција која штити криминалце на савском насипу, јер им сметамо, а сметамо им јер смо поднели кривичну пријаву 12. јануара против фантомских гласача из Нове Вароши, које су учествовали у изборној крађи на децембарским изборима. Доставили смо и њихове фотографије, имена, где раде и живе, али медији о томе не желе да пишу, иако смо их обавестили" видно али оправдано резигнирано додају.




Нема места сумњи да је све повезано а да се незаконитим радњама управља из једног центра моћи. Злочин када га изводи државна власт, као што је то случај са велеиздајом Косова и Метохије, може се прикрити једино другим злочином а ланац злочина ствара систем који функционише по правилима криминала. Стварање нових проблема кроз шему криминалног удруживања, спречава људи да се баве примарним националним проблемима јер угроженост њихових живота, породица, животне средине, имовине... захтева хитну реакцију. Нема се времена за веће проблеме и то је циљ врховног центра који управља Србијом криминализованом и приватизованом полицијом која се бави прогоном поштених грађана уместо мафијашког режима. Умножавање проблема до неподношљивости како се нико не би могао бавити било којим до својим личним проблемом.

Житељи Новог Београда штите савски насип јер не желе да буду поплављени с краја сваке зиме кад реке набујају. Против себе имају полицију која, као што су навели, је она која би морала да их брани и да се бори против криминалца који на насипу граде а не против оних који легитимно штите општи, јавни интерес. Ко ће се у свему томе бавити још и Косовом и Метохијом? Иако оно, поред свих других бројних и огромних проблема, има и своје насипе.

Пре четири године на Ибру, који раздваја јужни од северног дела Косовске Митровице, албански радници су започели изградњу насипа који је требао копнено да повеже две обале и тако премости реку чиме би био изграђен додатни прилаз српском делу града из правца албанског одакле су покретани сви напади у сукобима на мосту преко ове реке. Самим тим ово би представљало изузетно велику опасност по српски живаљ. Припадници тзв. "Косовске полиције", који су тада још увек били Срби, пришли су како би зауставили радове за које није издата грађевинска дозвола локалне самоуправе из северног дела града. Албанац који је управљао багером не презајући ни од чега устремио се директно на "косовске полицајце" српске националности доводећи њихове животе у опасност. О другим проблемима пре и после тога да и не говоримо.

Изградња насипа на Ибру и сукоб са Албанцима





Сукоб код овог насипа поновио се у неколико наврата, чак је долазило и до пуцњаве из правца града насељеног Албанцима.

На крају насип преко Ибра није изграђен али је косовским Албанцима, онај који данас обезбеђује изградњу на савском насипу, предао читав северни део Косова и Метохије насељен Србима. Нико се није запитао нити урадио било шта да спречи пропаст, прогон и терор над 50.000 Срба из овог дела земље. 

Србија је тако постала држава која кркља и гуши се док јој врат стежу руке мафијашког клана самог Председника који је својим, и личним интересима братије, потчинио све медије, државне службе па и безбедносне, као и правосуђе.

У таквим околностима непотпуна мапа Србије на друштвеним мрежама изгледа као обична баналност! А није! Тако се гради свест, тако се чувају или губе национални интереси. Зато се треба уздигнути изнад мапе како би се сагледала читава слика, и тек тада може сасвим јасно да се уочи узрок свих проблема у Србији и да он има руке, ноге, лице, име и презиме... а оно је - Алескандар Вучић.

Пише: Иван Максимовић

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању


Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине