Вести:

Thursday, May 16, 2024

Сепаратистички квази-суд са КиМ подигао оптужнице против тројице Срба због наводног ратног злочина

Thursday, May 16, 2024 | Уреднички колегијум 0

Наслов

Такозвано "Специјално тужилаштво" при илегалном систему косовских сепаратиста, подигло је данас оптужницу у одсуству против тројице Срба.

Такозвано "Специјално тужилаштво" при илегалном систему косовских сепаратиста, подигло је данас оптужницу у одсуству против тројице Срба.



"Оптужени" пред овим илегалним "судом" су Љ.Ч, П.Б. и М.И. а због наводног "ратног злочина" против цивилног становништва у периоду злочиначких активности терористичких банди Шиптара у периоду од 1998. до 1999. године.

Како се наводи у саопштењу сепаратиста, окривљени Љ.Ч. је као службено лице, односно директор Окружног затвора у Приштини, у периоду сукоба на Косову и Метохији од 1998 до 1999. године, у затвору у Приштини и паралелно у Липљану у саизвршилаштву са осталим службеницима ових затвора извршио кривично дело ''ратни злочин против цивилног становништва''.

Како се даље наводи у истом саопштењу, окривљенима П.Б и М.И. се на терет стављају иста кривична дела, да су наводно у својству службених чувара затвора у Приштини и Липљану, током дивљања  шиптарских терористичких банди у пероиду од 1998 до 1999. године у саизвршилаштву са осталим службеницима ових затвора извршили кривично дело ''ратни злочин против цивилног становништва''.

Пре извесног времена такозвани "премијер" косовских Албанаца Аљбин Курти, најавио да ће у решавању "проблема" са Србима приступити "хрватском моделу" и то је оно што се дешава. неосноване и инструментализоване оптужнице сада прерастају у оптужнице у којима су Срби криви што су легално обављали своје послове у институцијама државе Србије. Са друге стране оне исте шиптарске банде које су немилосрдне и зверски убијале Србе или их киднаповале ради трговине органима, сада глуме власт и закон! То јесу на првом месту омогућили Америка и НАТО али без издајника у врху београдског режима, какав је Александар Вучић, Шиптарима то никада не би било могуће.

 
* * *


Због цензуре и блокирања свих медија и алтернативних погледа, пратите наш Телеграм канал


КМ новине су једини независни српски медиј са Косова и Метохије који се ослања искључиво на подршку својих читалаца због чега је наш даљи рад озбиљно угрожен 

Помозите нам да опстанемо и унапредимо извештавање 



 

Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram




Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2024 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине