Вести:

Thursday, May 30, 2019

Гњилане: Други напад на Србе у два дана

Thursday, May 30, 2019 | КМ новине 0

Тројица Албанаца напа су двојицу Срба и лакше их повредила. До напада је дошло у селу Зебинце код Гњилана.

#Kosovo #Metohija #Srbi #Albanci #Napad #Gnjilane #NovoBrdo #Zemlja
Гњилане





Двојица Срба, Властимир Арсић из Јагодине и Срђан Ивковић из Прековца, нападнути су синоћ у близини села Зебинце, када су се враћали из Гњилана. Тројица Албанаца су их сачекали и физички напали, а после туче прећено им је и оружјем. Срби су у тој тучи задобили лакше повреде.

До овог напада је, према речима жртава, дошло јер један од њих није пристао на уцену и није хтео да прода њиву, пренела је редакција на српском албанске телевизије РТК 2.

О том инциденту је обавештена такозвана "косовска полиција", која је обавила увиђај.

Даља истрага показаће под каквим околностима је дошло до овог инцидента и биће утврђена кривица, рекли су у тој полицији.

Јуче је такође дошло до напада на Србина из новобрдског села Прековце, Срђана Ивковића (1970), који је претучен око 19.30 на уласку у своје село. Ивковића су напала двојица Албанаца из оближњег села Мандалак, од којих је један у бекству.

Такозвана "косовска полиција" је идентификовала нападача и "у току је потрага за њим“.

КМ Новине су у међувремену сазнале идентитет нападача за којим је такозвана "косовска полиција" трагала и он се зове Џавит Власаљиу.


У том нападу Ивковић, који радио као локални поштар, претрпео је лакше телесне повреде и смештен је у болници у Гњилану. После указане медицинске помоћи пуштен је кући на даље лечење и опоравак.




КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
 Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2019 ::    Хвала на интересовању

Post a Comment

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине